Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

DevOps & SRE Upskill Programma

Heb je vragen?
Bel ons, chat of word teruggebeld voor meer informatie over dit artikel, een training, of een trainingsoplossing op maat.

Explosieve vraag naar DevOps professionals

Het "nieuwe normaal" zal niet meer verdwijnen. Wereldwijd dwingt COVID-19 mensen om flexibel en op afstand te werken. Daarvoor vertrouwen werknemers volledig op de cloud-based IT systemen van hun organisatie. De waarde van 'system trust' - de mate van vertrouwen in de IT-systemen - is hierdoor tot ongekende hoogten gestegen, in alle sectoren en bedrijfstakken.

Door de pandemie is er dus een enorme behoefte aan uiterst betrouwbare, cloud-gebaseerde IT-systemen. Dat, gecombineerd met continue digitale versnelling en technische transformatie, laat de vraag vanuit organisaties naar DevOps Site Reliability Engineering (SRE) experts explosief stijgen."Prior to COVID-19, DevOps professionals were in strong demand. In the midst of the crisis, DevOps professionals are still in strong demand, but the demand for effective remote working and coding, automation, and SRE skills is higher, given the 'new normal'."
 Jim Mercer - Research Director for DevOps at IDC
 Jim Mercer - Research Director for DevOps at IDC

Waarom DevOps & SRE?

Omdat het de taak is van DevOps Site Reliability Engineers om zulke stabiele omgevingen voor hun organisaties te implementeren, te runnen en te beheren!

DevOps experts richten zich met name op de verbetering van (Agile) product- en applicatieontwikkeling en op het verhogen van de betrouwbaarheid en veilige toegankelijkheid van alle operationele systemen. Daartoe moet de DevOps focus verschuiven van productiesnelheid en collaboratie naar verbeterde, duurzame, data-gedreven systeemontwikkeling: naar SRE!

DevOps SRE experts...

 • Kennen de klantbehoeften, weten hoe de gebruikerstevredenheid te verhogen en de diverse wensen te vertalen naar operationele processen en product delivery
 • Bieden het optimale level van system reliability, met beter geautomatiseerde taken en hogere kostenefficiëntie
 • Brengen app-functies in balans met system reliability en netwerk- & informatiebeveiliging, voor meer vertrouwen (trust)
 • Handelen incidenten optimaal af met het oog op algehele stabiliteit en continuïteit
 • Weten hoe de time-to-market te minimaliseren
 • Vergroten de overall kwaliteit van de IT-systemen in de organisatie

Maar wat is SRE dan precies?

Site Reliability Engineering omvat een set van kernconcepten, principes en praktijken die je helpen om de IT systemen van je organisatie stabieler, veerkrachtiger en betrouwbaarder te maken. 

De belangrijkste doelstellingen van SRE zijn:

 • Het creëren van schaalbare, stabiele en betrouwbare softwaresystemen en -toepassingen
 • Het afstemmen van de reliability levels van het systeem op de behoeften van de organisatie en de klanten
 • Het optimaal automatiseren van taken, algehele procesverbetering en verhoging van de klant- en gebruikerstevredenheid

SRE is DE must-have DevOps skill!

We kunnen concluderen dat betrouwbare IT en Agile DevOps kritieke concurrentiefactoren geworden zijn. Organisaties vragen zich niet langer af óf ze DevOps SRE moeten invoeren en tot de standaardpraktijk maken, maar enkel nog wanneer. En dat is nu!

Daarom zijn DevOps professionals in het algemeen, maar vooral degenen met deskundige SRE-vaardigheden, zeer gewild.

Maar de marktpool van goed opgeleide DevOps-werknemers is niet onuitputtelijk. Het is nu al moeilijk om de juiste mensen te vinden. Daarom nemen organisaties steeds vaker hun toevlucht tot interne bijscholing (upskilling) en certificering van hun bestaande werknemers. Of ze nemen mensen met suboptimale skills in dienst en maken upskilling vervolgens onderdeel van de werkovereenkomst.

DevOps professionals moeten dus zo snel mogelijk SRE skills verwerven en ervaring opdoen op het gebied van Agile softwareontwikkelingstechnieken, developer-driven testen en sterk geautomatiseerde omgevingen. En dat is nu precies waarvoor Xebia haar DevOps SRE Upskill Programma op touw heeft opgezet!

Xebia’s DevOps SRE Upskill Program: wat levert het jou op?

Wat heeft het Xebia Upskill Program te bieden?

 • Meer bewustzijn en kennis m.b.t. DevOps Site Reliability Engineering, de rol die SRE speelt in een 'reliability first' systeem en de afwegingen die daarbij gemaakt moeten worden
 • Volledig begrip en uitleg van de DevOps & SRE kernconcepten en principes
 • Kennis van de toepassing van de SRE principes in het dagelijks werk
 • De nodige expertise om samen met je DevOps team de verandering van aanpak te bepalen vanuit het perspectief van de Site Reliability Engineer als Change Agent
 • En last but not least helpt ons Upskill Programma je bij de bepaling van huidige skill status, de (organisatie)ambities en de te nemen stappen om die te bereiken. 

Wat houdt ons Upskill Program in?

Met ons Upskill Programma leert jouw DevOps Team niet alleen van SRE experts en ervaren Tech Leaders, maar ook van collega's en peers; via werksessies en kennisdeling. Leren wat, wanneer én hoe jij wilt, met:

 • 100+ uren training en ontwikkeling tijdens de Learning Journey, met een duidelijke focus op Site Reliability Engineering
 • Een combinatie van live virtuele cursussen, on-demand video's, huiswerk, oefeningen, lezen, video's, templates, micro-learning en boeiende interacties met peers
 • Use cases, workshops en opdrachten, om wat je geleerd hebt direct in de praktijk toe te passen
 • Toegang tot content, tools en praktijken via de Xebia Content Library
 • Toegang tot trainers en peers via de Xebia Academy Community
 • Een SRE Competency Assessment aan het begin én aan het eind van het programma

 

Onze routekaart voor DevOps SRE Upskilling

Het coachen en trainen van cloud, DevOps en SRE experts biedt geheel nieuwe mogelijkheden om invloed uit te oefenen op de manier waarop de organisatie opereert en presteert.

Daarom heeft Xebia een eigen, op maat gemaakte routekaart voor DevOps upskilling ontwikkeld, met een duidelijke focus op SRE en - met behulp van onze ruime ervaring op het gebied van (digitale) transformatie - geheel afgestemd op de behoeften van jouw organisatie.

DevOps Site Reliability Engineering – Routekaart

contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844