Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Agile Scaling | Upskill programma

Een maatwerk Agile Scaling programma om jouw (digitale) transformatie van A tot Z te begeleiden.
Heb je vragen?
Bel ons, chat of word teruggebeld voor meer informatie over dit artikel, een training, of een trainingsoplossing op maat.

Je Agile werkwijze opschalen; waarom?

Agile werken en digitale transformatie zijn een must in een rap veranderende, turbulente maatschappij. Organisaties moeten sneller dan ooit reageren en adapteren om aan alle verwachtingen van klanten en stakeholders te voldoen. Time-to-market, productdigitalisering, flexibiliteit en user experience (UX) zijn cruciaal.

Agile betekent dan ook: in (zeer) korte tijd meer waarde leveren met producten die naadloos aansluiten bij de sterk variërende klantwensen. Meestal zijn kleinere organisaties en start-ups met maar één Scrum Team van nature al Agile. In grote organisaties - met vaak vele multidisciplinaire teams - moet echter meer en betere coördinatie plaatsvinden; zij moeten Agile opschalen!

Om de vereiste snelheid te kunnen behalen, zijn alignment, coördinatie en integratie van Agile werk(wijzen) en teams essentieel. Dat bewerkstellig je door op te schalen met het Scaled Agile Framework  (SAFe). Indien nodig, kan SAFe ook nog eens gecombineerd worden met tal van andere Agile Upscaling methodes, zoals LeSS, Nexus of het Spotify model ('tailoring').

Is jouw organisatie in haar digitale transformatie ook aanbeland bij het punt waarop er Agile geschaald moet worden en weet je nog niet goed hoe? Wij helpen je graag!

 

Onze visie op transformeren en continu leren

Geen enkele Agile organisatie is hetzelfde. Daarom is maatwerk de norm als het gaat om Agile Scaling. Wij bieden juist dat, waaraan organisaties die met SAFe willen opschalen, écht behoefte hebben: een breed trainingsportfolio en zeer ervaren trainers en consultants om jouw (digitale) transformatie van A tot Z te begeleiden.

Wij combineren de kracht van het leren zelf met het vermogen om al het geleerde óók meteen in de praktijk toe te passen. Onze trainers zijn tevens consultants die organisaties in alle praktische opzichten begeleiden. Een standaard uitrol van de SAFe Implementation Roadmap  bestaat dan ook niet.

Daarom leveren wij, naast de gecertificeerde SAFe/Scrum trainingen voor kwaliteitsborging, absoluut maatwerk voor de specifieke behoeftes van jouw organisatie. Inhoudelijke expertise in combinatie met de begeleiding van een Customer Success Manager (CSM) zorgt voor volledige ontzorging omtrent het logistieke deel van de trainingen. De CSM verzorgt de planning van trainingsdata en de afstemming met cursisten, verzamelt feedback én dient als persoonlijke sparringpartner. Alles om ook jouw transformatie succesvol te maken!

Agile opschalen met SAFe, hóé dan?

Zo maken wij ook jouw transformatie inzichtelijk en doelgericht:

  1. Door de co-creatie van het Target Operating Model (TOM) dat de verwachte transformatie en resultaten (doelbereiking) weergeeft.

  2. Door coaches naast trainingen óók te laten focussen op de adoptie van de met SAFe beoogde verandering(en).

  3. Met behulp van "Start small, win big", een stap-voor-stap implementatie waarmee snel opgeschaald kan worden én SAFe beter geïntegreerd wordt.

  4. Met het "Measure and grow" principe; het continu bijhouden van de transformatieresultaten, om zo snel bij te kunnen sturen en direct in te kunnen spelen op eventuele veranderingen.

  5. Door het opleiden van interne 'change agents', zodat organisaties op eigen kracht verder kunnen met Agile Scaling. Op deze wijze garandeert Xebia dat klantorganisaties uiteindelijk zélf de nodige transformatie(s) door kunnen voeren.
Het Agile Scaling Upskill programma van Xebia Academy
Training programma's op maat

Het leerprogramma uitrollen voor de noodzakelijke training van alle medewerkers.

Adoptie & Support op jouw transformatie

De nodige ondersteuning bieden bij het creëren van draagvlak binnen de organisatie.

Implementatie "way of work"

Praktische handvatten aanreiken voor de creatie van een organisatie-brede, maar vooral zeer solide basis voor de Scaled Agile manier van werken.

Xebia's routekaart voor Agile Scaling met SAFe

Voor jouw transformatieproces ontwikkelt Xebia op basis van de SAFe Scaled Agile Implementation Roadmap een eigen, op maat gemaakte routekaart. Deze wordt aangevuld en aangescherpt op basis van onze jarenlange ervaring op het gebied van (digitale) transformatie.


Onze leertrajecten zijn ontworpen om de perfecte balans te vinden tussen de theorie van de universiteit en de intensiteit van een bootcamp. Deze ingrediënten worden samengevoegd tot een trainingsvorm die past bij ieders favoriete leerstijl. We leren je genoeg theorie om te weten wanneer je met vuur speelt, maar we richten ons op de toepasbaarheid voor de klus die gedaan moet worden.

Maak kennis met onze trainers
Enkele van onze tevreden Agile Scaling klanten
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844